Tüdőrák alternatív kezelései

Posted by admin On július - 13 - 2010 1 Comment

Tüdőrák, egy tüdőbetegség amitől mindenki fél.

Férjemnél 2009 februárjában laphámsejtes tüdőrákot diagnosztizáltak. Egy véletlen tüdőszűrés alkalmával merült fel a gyanú, majd további gyors vizsgáltatok elvégzése után jött a bizonyosság, hogy rosszindulatú daganat van a bal tüdején. Ez a diagnózis, mikor megkapja, az ember úgy érzi, hogy egyenlő a halálos ítélettel. Csak az tudja ezt igazán átérezni akinek személyes érintettsége van ezzel a betegséggel. Letaglóz, reményvesztetté tesz. Az orvosi vizsgálatoknál félelem, kiszolgáltatottság érzése, nem tudja a beteg, hogy mi és mért történik vele.

Az egészségügyi dolgozók leterheltsége, a mindennapi rutinban megfáradt, empátiás készségük csökkenése, idő hiány, nem megfelelő tájékoztatás stb.. mind hozzájárulnak ahhoz, hogy fokozzák a fenti érzéseket a betegben és minden egyes újabb pozitív (rossz) vizsgálati lelet növelje a kétségbeesést.

Nagyon fontos, hogy ilyenkor bizalommal fordulhassunk egy olyan személyhez aki kellő tapasztalattal rendelkezik a témában, aki válaszolni tud a kérdéseinkre, érthetően az orvosi kifejezésekben nem járatos emberek nyelvére letudja fordítani a válaszokat. Megértéssel, odafigyeléssel fordul a beteghez és segít eligazodni a hagyományos kezelési módok mellett az alternatív terápiák (hatékony és hatástalan) sokaságában.

Sokat segíthet, ha tünetmentes, gyógyult betegekkel találkozhatunk.  Láthatjuk hogy nincs minden esetben itt a vég, hogy igen is van remény, van kiút ebből a betegségből is.

Férjem betegségének diagnosztizálása és kezelése folyamán nem egy orvossal találkoztunk,  amikor kiegészítő alternatív gyógyászati lehetőségek felől érdeklődtünk minden alkalommal elzárkóztak az orvosok ezen terápiás lehetőségek még említésétől is. Érthetetlen számomra ez a szemlélet, a természetgyógyászat Magyarországon 40/1997. kormányrendelet megjelenése óta az egészségügy részének számít. A rendelet megfogalmazása szerint „a természetgyógyászati tevékenység olyan egészségügyi tevékenység, amely a tudományosan megalapozott gyógyítást egészíti ki” Vagyis komplementer (kiegészítő) medicina. Ez azt jelenti, hogy minden olyan esetben alkalmazhatók, amelyben a hagyományos medicina nem ismer hatékonyabb módszert.

Ez az alternatíva nem az egészségügy alternatívája, hanem az egészségügyön belül egyik módszernek a hatékonyabb módszerrel való helyettesítését jelenti.

Egyre több természetgyógyászati módszerről igazolják klinikai vizsgálatok, hogy hatékonyak és olykor hatékonyabbak mint a hagyományos kezelések.

Egyre több a természetgyógyász orvos és egészségügyi dolgozó (de még mindig nem elég)  akinek más a szemlélete és beépíti a napi gyógyító munkájába ezen ismereteket is és nem zárkózik el az újtól. Tudomásul veszi, hogy fejlődik a világ, a tudomány. Azok az ismeretanyagok amit több évtizede magunkba szívtunk, már több helyen elavultak és átértékelésre szorulnak.

Ugyan ez a helyzet a rossz indulatú betegségek terén is, hiszen ha összevetjük a diagnosztizált és gyógyult betegek számát, elég lehangoló képet nyújt a ma alkalmazott hagyományos terápiák hatásossága terén. Azonban nem tudni mi okból még is görcsösen ragaszkodunk a régi hatástalan terápiákhoz és elzárkózunk minden újtól ami esetleg kiválthatná azokat.

Mi felkutattunk és  kipróbáltunk több alternatív lehetőséget is: (Rudolf Breuss) léböjtkúráját, gyógynövényteákat, polysaccharid és flavonoid kivonatokat tartalmazó táplálék-kiegészítőket, reflexológiát, akupunktúrát és vitaminokat.

Van olyan, amit a  betegség diagnosztizálásának kezdetétől, a mai napig használunk Bőséges a felhozatal ezen készítményekből és kezelési formákból, az ember azt sem tudja melyiket válassza. Melyik az ami tényleg hatékony és javulást hoz a beteg állapotában, vagy csak súlyos anyagi terhet és üres reményt jelent a hozzátartozóknak.

Ha Ön vagy hozzátartozója szintén ebben a betegségben szenved és szüksége lenne egy segítő kézre aki megértően, tanácsaival támogatná Önt ebben a nehéz időszakban, kérem vegye fel a kapcsolatot velem e-mailen és igyekszem válaszolni minél előbb, minden kérdésére.

gyogynovenygyogyasz@gmail.com

egy hozzászólás so far.

  1. admin szerint:

    Kedves Bodor Zsuzsi!

    Köszönöm az érdeklödő levelét. Megkérem, hogy az e-mail címemre küldje a kérdéseit, mert csak ott tudok bővebben és személyesen önnek válaszolni.
    Ez itt a hozzászólások lehetősége, ami mindenki számára nyílvános és elolvasható.

    Üdvözlettel: Kompák Edit

Szólj hozzá