Üdvözlöm a honlapomon.

Kompák Edit vagyok, évek óta foglalkozom reflexológiával és fitoterápiával.

 Szakmai pályafutásomat a hagyományos egészségügyi szolgáltató rendszeren belül kezdtem, egy kórház  központi intenzív osztályán dolgoztam. A munkám során megtapasztaltam, hogy a betegségek egy részénél hiába a modern technikával felszerelt klinikák és a legújabb fejlesztésű gyógyszerek, ha a betegségeket csak fizikai szinten vizsgáljuk és a panaszok esetén általában a leginkább érintett szervet próbáljuk gyógyítani. Nagyon sok betegségnél ez nem vezet eredményre. Az allopatikus (ellenszeri) tablettákkal a terápia során a tünetek (pl.:láz) gyors enyhülését lehet elérni. Ez bizonyos esetekben indokolt, sőt szükségszerű is. Azonban eközben gyakran megfeledkezünk arról, hogy a tünetek belső védekező rendszerünk zavarának következtében alakulnak ki.  Ha állandóan elnyomjuk szervezetünk belső védekezését, akkor krónikus betegségképek, tünet együttesek  alakulhatnak ki.

 Megismerkedtem a természetgyógyászati módszerekkel, ahol a holisztikus szemléletet tartják fontosnak a gyógyításban. A beteg embert testi, lelki, szellemi síkon vizsgálja és keresi a betegségének az okait, valamint mindezek figyelembevételével állapítja meg a gyógyítás módját. Érdeklődésem középpontjába a gyógynövények kerültek, melyekkel először a saját „gyógyíthatatlan” betegségeimet kezeltem (mellékhatás mentesen), majd időközben , más hozzám forduló betegek problémáit is enyhítettem, mindezt kiegészítve a reflexológiai kezelésekkel.

A növényi készítmények általában lassabban hatnak, viszont tartósabban, mivel a betegségek leküzdése során a kiváltó okokra összepontosítanak és a szervezet öngyógyító erőit mozgósítják. Szelíd gyógymódnak is nevezik, kiegyenlítő szerepe van a szervek működésében.

 Fontosnak tartom most is a hagyományos gyógyászat szerepét, de hiszem, hogy a kiegészítő természetgyógyászati módszerekkel sok esetben eredményesebben vehetjük fel a harcot a betegségekkel szemben.

 Honlapom elsődleges célja, hogy széles körű betekintést engedjek a gyógynövények sok  színű világában. Megismertetve azoknak megannyi eddig ismeretlen felhasználási módját, közre adjak recepteket és segítő kezet nyújtsak azoknak akik panaszaikat gyógynövényekkel  kívánják orvosolni.

Személyre szabottan, panaszainak megfelelően állítok össze gyógynövény alapú teakeverékeket, melyek hatékonyan, mellékhatás mentesen járulnak hozzá a gyógyulásához.

 Gyógynövények azok a növények, melyeknek hatóanyagát, illetve a belőlük kivont illóolajat felhasználják valamely betegség kezelésére. A természet nagyon sok növényi gyógyszert rejt, szinte minden betegségnek megvan a gyógyuláshoz vezető hatóanyaga.

 A régi öregek számára természetes dolog volt a növényekkel való gyógyítás (fitoterápia). A szintetikus úton előállított gyógyszereknek gyakran nemkívánatos mellékhatásai vannak Ezért manapság egyre inkább újra a hagyományos növénygyógyászathoz térnek vissza.

A gyógynövények nem csodaszerek, de nagyon jó kiegészítők egyes betegségek kezelésében.

A természetes hatóanyagoknak általában megvan azaz előnyük, hogy nincs vagy szinte alig ismert mellékhatásuk. De ez koránt sem jelenti azt, hogy teljesen ártalmatlanok lennének. A nem megfelelő hatóanyag választás, adagolás, gyógyszer kölcsön hatások figyelmen kívül hagyása  komoly problémát jelenthet. Viszont ha oda figyeléssel és szakértelemmel alkalmazzuk őket, mellékhatás mentesen gyógyulhatunk. Épp ezért a házilagos gyógytea választást kizárólag enyhe fokú egészségügyi panaszok kezelésére javaslom.. A komolyabb vagy krónikussá váló panaszokkal feltétlenül gyógyításban jártas szakemberhez kell fordulni.

2010-ben megalakítottuk a Száz x Szép manufaktúra Kft. Kézzel gyártott gyógynövényes szappanokat készítünk 3 fő alkalmazásával, jelenleg 12 félét. Cégünk gyártásra és nagykereskedelmi tevékenységre kért és kapott engedélyt. Elsődleges célunk az volt, hogy olyan kozmetikai terméket hozzunk létre, mely a tudatos vásárlók számára egy valódi természetes összetevőjű, nagy mennyiségben növényi hatóanyagokat tartalmazó, egyedi megjelenésű, színvonalas kisszériás készítmény legyen, mely bármilyen alkalomra ajándékként is megállja a helyét.

Termékeink nyersanyagai gyógyszertári minőségűek. A felhasznált gyógynövények a Balaton felvidékről vadgyűjtésből származnak, ezeknek különféle kivonatai kíméletes feldolgozási eljárással általunk készülnek, gyógyszerész felügyelete mellett.

Ősi receptúrák felhasználásával állítjuk elő kézzel készített természetes gyógyszappanjainkat. Valódi illóolajokat használunk nem csak a kellemes illat, hanem a bőrápoló hatásuk alkalmazása miatt is.

Megbeszélés és a termékeink rendelhetősége, e-mail-ben: gyogynovenygyogyasz@gmail.com

6 hozzászólás so far.

 1. Bélteki Ildikó szerint:

  Kedves Edit!

  A tapolcai rendezvényen vásároltam körömvirág balzsamot, pici tégelyben. 13 gyógynövényt és olajat tartalmaz, mely a bőrömön csúnya sebet hagyó övsömörömet meggyógyította. Még a hege sem látszik. Szeretnék még hozzájutni e krémhez.
  Köszönettel és további sikereket kívánva küldöm üdvözletemet: Ildikó

 2. admin szerint:

  Kedves Ildikó!Köszönöm az elismerést, március 20-án a tapolcai Rendezvény csarnokban leszünk kiállítók, de a honlapunkon lévő e-mail címere is küldheti a rendelését és postán el tudom küldeni.

 3. Haicsig Sándorné szerint:

  Copd gyógytea után érdeklödöm melyen áron kapható

 4. admin szerint:

  Kedves Haicsig Sándorné!
  A teakeverék 950 ft. + postaköltség áron kapható. Megrendelni nem a hozzászólásokban kell,hanem az e-mail címen. gyogynovenygyogyasz@gmail.com
  Várom szives rendelését.

 5. Richárd szerint:

  Kedves Gyógynövény gyógyász!
  Az megtaláltam a honlapon, hogy személyesen hol lehet megvásárolni a terméket:
  (Hévíz, Fedettfürdő épületének aulájában, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1. sz. alatt.)

  De, hogy mely napokon és hogyan működik a nyitva tartás, az sajnos nem derült ki számomra. Kérném, hogy ebben segítsen nekem.
  Köszönettel:
  Richárd

 6. admin szerint:

  Kedves Richárd!
  Hétfőtől péntekig 9-től 14 óráig, szombaton 9-től 12 óróig vagyunk nyitva.
  Üdvözlettel: Kompák Edit

Szólj hozzá