Levendula /Lavandula officinalis chaix/

Posted by admin On július - 20 - 2010 0 Comment

A Levendula fő hatóanyagai: illóolaj, linalol, limalil-acetát, cineol, terpineol, kámfor, geraniol, pinén, csersav, kumarin, flavonoidok, szterolok.

Belsőleg: óvatosan használjuk, csak kis mennyiséget, egy csipet virágot forrázzunk le, teája idegnyugtató, étvágyjavító, oldja a szélgörcsöket, fertőtlenítő hatású, megakadályozza a belekben az erjedési folyamatokat, emésztési zavaroknál is hatásos. Levendula olaj 1-2 csepp kockacukorra cseppentve a gyomor- és bélpanaszokat hatásosan oldja. Idegerősítő, pozitív gondolatokra hangol.

Külsőleg: Aromatikus gyógynövény, feszültségoldó gyógyfürdők alkotóeleme. Reuma, idegzsába, elleni krémekben szeszes kivonatát bedörzsölőként használhatjuk, oldja az izomfeszültséget, olajos kivonat kiváló égési sérülések ellenszere.

Forrás: Németh Imréné Éva: Gyógynövény ABC

Gyógytea és gyógyszappan készítésére is alkalmas.
Rendelés, vásárlás: gyogynovenygyogyasz@gmail.com

Szólj hozzá