Bemutatkozás

Posted by admin On július - 18 - 2010 2 Comments

Üdvözlöm a honlapomon.

Kompák Edit vagyok, évek óta foglalkozom reflexológiával és fitoterápiával.

Szakmai pályafutásomat a hagyományos egészségügyi szolgáltató rendszeren belül kezdtem, egy kórház központi intenzív osztályán dolgoztam. A munkám során megtapasztaltam, hogy a betegségek egy részénél hiába a modern technikával felszerelt klinikák és a legújabb fejlesztésű gyógyszerek, ha a betegségeket csak fizikai szinten vizsgáljuk és a panaszok esetén általában a leginkább érintett szervet próbáljuk gyógyítani. Nagyon sok betegségnél ez nem vezet eredményre. Az allopatikus (ellenszeri) tablettákkal a terápia során a tünetek (pl.:láz) gyors enyhülését lehet elérni. Ez bizonyos esetekben indokolt, sőt szükségszerű is. Azonban eközben gyakran megfeledkezünk arról, hogy a tünetek belső védekező rendszerünk zavarának következtében alakulnak ki. Ha állandóan elnyomjuk szervezetünk belső védekezését, akkor krónikus betegségképek, tünet együttesek alakulhatnak ki.

Megismerkedtem a természetgyógyászati módszerekkel, ahol a holisztikus szemléletet tartják fontosnak a gyógyításban. A beteg embert testi, lelki, szellemi síkon vizsgálja és keresi a betegségének az okait, valamint mindezek figyelembevételével állapítja meg a gyógyítás módját. Érdeklődésem középpontjába a gyógynövények kerültek, melyekkel először a saját „gyógyíthatatlan” betegségeimet kezeltem (mellékhatás mentesen), majd időközben , más hozzám forduló betegek problémáit is enyhítettem, mindezt kiegészítve a reflexológiai kezelésekkel.

A növényi készítmények általában lassabban hatnak, viszont tartósabban, mivel a betegségek leküzdése során a kiváltó okokra összepontosítanak és a szervezet öngyógyító erőit mozgósítják. Szelíd gyógymódnak is nevezik, kiegyenlítő szerepe van a szervek működésében.

Fontosnak tartom most is a hagyományos gyógyászat szerepét, de hiszem, hogy a kiegészítő természetgyógyászati módszerekkel sok esetben eredményesebben vehetjük fel a harcot a betegségekkel szemben.

Honlapom elsődleges célja, hogy széles körű betekintést engedjek a gyógynövények sok színű világában. Megismertetve azoknak megannyi eddig ismeretlen felhasználási módját, közre adjak recepteket és segítő kezet nyújtsak azoknak akik panaszaikat gyógynövényekkel kívánják orvosolni.

Személyre szabottan, panaszainak megfelelően állítok össze gyógynövény alapú teakeverékeket, melyek hatékonyan, mellékhatás mentesen járulnak hozzá a gyógyulásához.

Gyógynövények azok a növények, melyeknek hatóanyagát, illetve a belőlük kivont illóolajat felhasználják valamely betegség kezelésére. A természet nagyon sok növényi gyógyszert rejt, szinte minden betegségnek megvan a gyógyuláshoz vezető hatóanyaga.

A régi öregek számára természetes dolog volt a növényekkel való gyógyítás (fitoterápia). A szintetikus úton előállított gyógyszereknek gyakran nemkívánatos mellékhatásai vannak Ezért manapság egyre inkább újra a hagyományos növénygyógyászathoz térnek vissza.

A gyógynövények nem csodaszerek, de nagyon jó kiegészítők egyes betegségek kezelésében.

A természetes hatóanyagoknak általában megvan azaz előnyük, hogy nincs vagy szinte alig ismert mellékhatásuk. De ez koránt sem jelenti azt, hogy teljesen ártalmatlanok lennének. A nem megfelelő hatóanyag választás, adagolás, gyógyszer kölcsön hatások figyelmen kívül hagyása komoly problémát jelenthet. Viszont ha oda figyeléssel és szakértelemmel alkalmazzuk őket, mellékhatás mentesen gyógyulhatunk. Épp ezért a házilagos gyógytea választást kizárólag enyhe fokú egészségügyi panaszok kezelésére javaslom.. A komolyabb vagy krónikussá váló panaszokkal feltétlenül gyógyításban jártas szakemberhez kell fordulni.

Megbeszélés és a gyógyteák rendelhetősége, e-mail-ben: gyogynovenygyogyasz@gmail.com

2 hozzászólás so far.

  1. Kriszti szerint:

    Ez egy igazán jól sikerült oldal, látszik, hogy aki ezzel foglalkozik azt tiszta szívből teszi.

  2. Kuti Erzsébet szerint:

    Október 7 -én vásároltam a Hévizi gyógyfürdőben hévizi iszapot 2 gyógyszappant a lányaimnak,végtelen kedves és szimpatikus hölggyel találkoztam Edittel,aki látszik,hogy szívvel lélekkel csinálja a dolgát.Én is gyógyszertárban dolgoztam és értek a gyógynövényekhez és drogismeretet is tanultam.További jó munkát kívánok Önnek.Erzsike Veszprémből

Szólj hozzá